Antioxidanter hjälper ditt immunförsvar

Antioxidanter skyddar dina celler

Antioxidanten är en del av kroppens naturliga försvar mot reaktiva syreföreningar och hjälper kroppen att skydda sig mot yttre påverkan. Biologisk oxidation är en nedbrytningsprocess som sker i kroppens celler. Processen bidrar till att vi blir sjuka och åldras. Antioxidanter kan bromsa nedbrytningsprocessen. GNLD-s Carotenoid Complex stärker ditt immunförsvar.
Studier utfördes av USDA forskare, Carotenoid Complex ökade immunförsvaret med 37% efter 20 dagar.

"När jag började med GNLDs Carotenoid Complex fick jag genast mycket bättre immunförsvar. Jag fick också mindre besvär med min allergi" berättar en kvinna.

läs här från netdoktor.se om fria radikaler och antioxidanterläs även i Expressen om flavonoider

betakaroten minskar risken för hudcancer skriver man i GT 

Antioxidanter för dina cellers överlevnad

De senaste forskarrönen:

    Stärker immunförsvaret.

Man har sett i en studie att människor med konstaterad HIV-infektion förbättrat immunförsvar med betakaroten (antioxidant). Man såg en ökning av antal mördarceller och lymfocyternas (vita blodkroppar) aktivitet i samband med ett dagligt tillskott av 60 mg betakaroten under fyra månader.2) En annan studie har visat att karotenoider kan skydda immunförsvaret mot de nedbrytande effekterna vid exponering i ultraviolett (UVA) ljus.3)

Skydd mot oral cancer.
I en pilotundersökning tog patienter, som led av oral cancer, dagligen 30 mg betakaroten i ett försök att producera en varaktig lindring från sjukdomen. Hos 25 patienter kunde en 70 procentig respons observeras. För närvarande pågår studier över en längre tidsperiod.5)

Skydd mot magcancer .

I Italien visade resultaten från en undersökning att en konsumtion av färsk frukt, citrusfrukter, grönsaker, vitlök och vegetabilisk olja, minskar risken för att utveckla magcancer. Forskare drar slutsatsen att det skydd som erbjuds av färsk frukt och grönsaker är kopplat till deras innehåll av C- och E-vitamin samt karotenoider.6)  

Skydd mot bröstcancer.

I en annan studie där 310 kvinnor med bröstcancer jämfördes med 316 kvinnor utan sjukdomen, framkom att frukt och grönsakskonsumtion var högre bland kvinnorna utan bröstcancer. De näringsämnen som verkar som antioxidanter är rikligt förekommande i frukt och grönsaker och kan verka positivt för att minska risken att få bröstcancer.1)

Karotenoider och Alzheimers sjukdom .

I en undersökning jämfördes patienter som led av Alzheimers sjukdom med friska äldre personer. Man fann betydligt lägre nivåer av A- och E-vitamin samt betakaroten bland de personer som led av Alzheimers. Brist på dessa antioxidativa näringsämnen kan öka de nedbrytande neurologiska processerna i hjärnan och sålunda förvärra demensen.4)

 

1. McKeown LA: Diet High in Fruits and Vegetables linked to Lower Breast-Cancer Risk.Med Trib 1992;7:14
2.Garewal H,Ampel N, Watson R,et al: A preliminary trial of beta-carotene in subjects  infected with the human immunodeficiency virus. J Nutr 1992;122:728-732.
3. Fuller C, Faulkner H, Bendich A, Parker RS, Roe D: Effect of beta-carotene supplementation of photosuppression of delayed-typed hypersensitive in normal young men. Am J Clin Nutr 1992;56:684-90.
4. Zaman E, et al: Plasma Concentrations of vitamins A and E and carotenoids in Alzheimer`s Disease. Age Aging 1992;21:91-94.
5. Garewal H: Potential role of beta-carotene and antioxidant vitamins in the prevention of oral cancer. New YorkAcademy of Sciences, FebruaRY 9-112.
6. Buiatti E et al: A case Control Study of Gastric Cancer
and Diet in Italy: Association with Nutrients.
Int J Cancer
1990;15:45(5):896-901.

Forskning och fakta

Dr Furst från GNLD har ordet: ”När vi utformade Carotenoid Complex var vi noggranna med att välja hela frukter som utgångspunkt, just därför att vi ville uppnå en viss nivå av inverkan på den dagliga kosten. Vi visste att vi hade skapat en unik produkt som var ledande inom området... nu kommer det att bli ett känt faktum bland vetenskapliga kretsar.

Det faktum att blodvärdena av de karotenoider man har mätt, har ökat betydligt efter intag av Carotenoid Complex, visar att karotenoiderna i vår produkt absorberas och tillgodogörs av kroppen på samma sätt som de karotenoider som finns naturligt i hela frukter och grönsaker. Det är ett känt faktum att vår konsumtion av frukt och grönsaker i medeltal ligger under den rekommenderade mängden. Denna undersökning visar sålunda att Carotenoid Complex är ett värdefullt redskap när det gäller att arbeta för att nå de optimala målen för en god näring."


Carotenoid Complex för ett hälsosammare liv

I olika undersökningar har man sett att blodvärden ökar i betakaroten genom att äta en karotenoidrik kost. Därför kan detta näringsintag påverka till god hälsa och ett långt liv.

En grupp frivilliga och friska personer höll en vanlig diet, men de uteslöt all karotenoidrik mat i sex veckor. Under de sista fyra veckorna av undersökningen tog alla deltagare sex kapslar Carotenoid Complex. Blodprov togs varje vecka för att mäta serumnivåerna av betakaroten, alfakaroten och lycopene. All vetenskaplig analys genomfördes av ett opartiskt laboratorium . Blodnivåerna för alla tre karotenoiderna som mättes sjönk mycket snabbt och tydligt under de första två veckorna när inga karotenoider intogs. Tillskott av Carotenoid Complex ledde till att blodvärdena ökade för samtliga tre karotenoider.


Karotenoider - Flavonoider - Cruciferous hett ämne bland forskare.

Vetenskaplig forskning

Karotenoider och människans hälsa   
Redan i februari 1993 då New York Academy of Sciences, NYAS höll sitt möte, ett av sina viktiga möten under året, förstod man att karotenoider i vår kost förebygger sjukdom och är ett allmänt skydd för att vi ska må bra. Och senaste forskningen talar mycket om flavonoidernas betydelse för minskad inflammation i våra blodkärl
Mötets tema var "Karotenoider och människans hälsa" och helt och hållet tillägnat de senaste vetenskapliga upptäckterna kring karotenoiderna i vår kost. Här följer en kort sammanfattning av de spännande forskningsresultaten som presenterades på konferensen.

3-vägsskydd

Dr. Louise Canfield från universitetet i Arizona, framlade inledningsvis att de senaste forskningsresultaten tyder på att Karotenoider skyddar oss mot sjukdom på tre olika sätt.

1    Sjukdomsförebyggande. Karotenoider fungerar som ett skydd för cellen mot oxidation förorsakad av fria radikaler. På samma sätt förhindrar karotenoiderna den kedjereaktion i cellen som kan leda till uvecklandet av cancer och kanske även andra nedbrytande sjukdomar. Det verkar som om karotenoider till och med kan "blockera" de förstörande effekterna från cigarettrök och UV-strålar.

2    Ingripande i sjukdomsprocessen. Genom att hindra oxidationsreaktionerna och dessutom stimulera och styrka  immunförsvaret, kan karotenoider maximera kroppens naturliga skyddssystem och minska risken för att sjukdomar skall utvecklas.

3    Reparation. Karotenoider har visat sig kunna upphäva förstadier till både oral och livmoderhalscancer. De verkar inte bara kunna hindra sjukdomarnas framåtskridande, utan de hjälper också kroppen att reparera de skador som redan uppstått.

Karotenoider stimulerar immunförsvaret

Många ledande forskare, inklusive Dr. Adrienne Bendich från Hoffman LaRoche, pekar på forskningsresultat som visar att immunförsvaret reagerar positivt gentemot karotenoider. Dr. Bendich framhöll att karotenoiderna i vår kost verkar stimulera produktionen av naturliga "mördarceller", ett av kroppens naturliga försvarssystem, som bidrar till vår immunitet mot sjukdomar även smittsamma.

Besegra utmaningen med absorption  av karotenoider

Dr. John Erdman från universitetet i Illinois poängterade att det är många faktorer som påverkar kroppens förmåga att absorbera karotenoider ur kosten. I till exempel råa frukter och grönsaker, är karotenoider bundna i proteiner - inte mer än 1 procent av betakaroten i råa morötter kan absorberas. Vid värmning av mat (som vid kokning och konservering) kan karotenoidernas naturliga sammansättning ändras och vara en anledning till att de förstörs på grund av oxidering. Vad mera är, mycket höga nivåer av en viss karotenoid, kan förhindra absorption av andra viktiga karotenoider. Emellertid pekar resultaten också på att när koncentrerade karotenoider levereras i lipid (olje) form - i den form som de är i Carotenoid Complex - kan kroppen lättare absorbera karotenoiderna än när de är i fast form, skivad rå eller som juice.

Karotenoider kan minska cancerrisken med hälften

Dr. Regina Ziegler vid Nationella Cancerinstitutet i USA, presenterade flera starka påståenden om de verkliga respektive de möjliga förmånerna som kan uppnås genom en karotenoidrik kosthållning.

·         Konsumtion av frukt och grönsaker, särskilt gula, orangea, röda och djupt gröna bladväxter är mycket karotenoidrika, är den enda faktorn i vår kost som genomgående kan sättas i samband med en minskad risk för cancer. Vid lungcancer är förtäring av karotenoider den viktigaste näringsfaktorn. Den är till och med sjukdomsförebyggande bland rökare.

·         En karotenoidrik kost, kan minska den allmänna risken för cancer med 20-50 procent och majoriteten av befolkningen kan rent hälsomässigt vinna på att öka sin karotenoidkonsumtion

·         Ungefär 10-20 procent av vissa cancersjukdomar kan förebyggas genom att öka konsumtionen av karotenoidrika frukter och grönsaker

Lycopene skyddar där andra karotenoider inte kan

Färska forskningsresultat presenterade av Dr. Helmut Sies vid universitetet i Dûsseldorf, framhävde det unika sambandet mellan lycopene som sjukdomsförebyggare. En form av aktivt syre, en syreatom, neutraliseras mycket effektivt av karotenoider. Om en syreatom får vara orörd, kan den skada cellens DNA och orsaka genetiska mutationer. Bland karotenoiderna har lycopene visat sig ha den mest effektiva förmågan att oskadliggöra det aktiva syret. Idag är Carotenoid Complex det enda kosttillskottet på marknaden med karotenoider som innehåller lycopene!

Undersökning kring Carotenoid Complex publicerades av New YorkAcademy of Sciences

På uppdrag av GLND genomfördes en klinisk undersökning med människor. Den gav starka bevis för att Carotenoid Complex ökar nivåerna av karotenoid i blodet på samma sätt som en karotenoidrik kosthållning gör.

Forskningsresultaten presenterades på NYAS´s  årliga konferens av Dr. Ariana Carughi tillsammans med vissa av medlemmar i Scientific Advisory Board; Dr. Arthur Fûrst, Dr. Fred Hooper och John Miller. Dessa exceptionella forskningsresultat kommer snart att publiceras i ett kommande nummer av NYAS`s årskrönika.

(Källa: Neo-Life Magazine, Spring 1993)

"Det finns inga tvivel på att karotenoider fortsätter att vara den enda, mest viktiga upptäckten inom näringsläran under det senaste årtiondet. Det är lika uppenbart att GNLD inte bara är på rätt spår, utan vi anländer dessutom till ändstationen långt före de andra! Carotenoid Complex är, sett ur ett vetenskapligt perspektiv, det mest utvecklade och "med hänsyn till naturen" det mest fullständiga kosttillskottet med karotenoid på marknaden. Det finns inga tvivel om att GNLD går i spetsen mot en bättre och hälsosammare framtid för miljontals människor runt om i världen".

John Miller, GNLD Scientific Advisory Board    

Carotenoid Complex, bästa antioxidanten

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.01 | 15:30

Kanonfin sida. Bra upplägg. Välstrukturerad, fin design, lättläst, informationsrik. A Masterpiece helt enkelt. Man mår bättre ju längre man tittar. Grattis!

...
06.12 | 03:07
Dinlivscoach har mottagit 3
12.10 | 15:29
Vetenskap har mottagit 4
07.09 | 02:53
Vitaminbrist har mottagit 8
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS